BIM כמנוע חדשנות בארגון
דיגיטציה היא מפתח להתייעלות ארגונית ו – BIM מהווה חלק משמעותי בארגונים בתחום ההקמה, ניהול והתפעול של נכסים ובפרויקטים משמעותיים וגדולים, כדוגמת פרויקטי תחבורה גדולים, קמפוסים, פיתוח שכונות ומרחבים עירוניים. גם יזמים פרטיים של מגה פרויקטים מבינים היום שעל מנת להתייעל הם חייבים לקדם דיגיטציה מלאה למיזם, לאמץ ולהטמיע את טכנולוגית ה – BIM בתהליכי העבודה הפנימיים שלהם.
מהו תהליך העבודה האופייני?
בתהליכי הטמעה של BIM מעורבים מחלקות ואגפים רבים בארגון: הנדסה, מערכות מידע, משאבי אנוש, מחשוב, תשתיות GIS, חדשנות, פרויקטים, אחזקה, תפעול והתקשרויות. החיבור של כל התחומים לסביבה דיגיטלית מקושרת וויזואלית אחת מאפשר את הפוטנציאל הגדול להתייעלות אך גם הופכת את ההטמעה למאתגרת במיוחד. לצורך הבטחת הצלחת התהליך משתמשים בטכניקות הטמעה אירגוניות מגוונות כגון ועדות היגוי, פרויקטי פיילוט, הקמת ספריות סטנדרטיות של אלמנטים ופרטים, פורטל ידע, רכש והתאמות של מערכות מידע ועוד.
תקן ISO 19650
תקן ה – ISO 19650 דן בחשיבות של כל ארגון או חברה לגבש אסטרטגיה דיגיטלית מלאה מבוססת BIM, ניהול ואירגון מידע. התקן מספק עקרונות ושיטות להטמעה מעמיקה של תהליכי עבודה דיגיטליים מבוססי BIM. עמית מימוני משתתף בוועדות המומחים לאימוץ של תקן זה ע"י מכון התקנים הישראלי ונחשב למנוסה בתחום. יחד עם עמית החברה שילבה את עקרונות התקן ויצרה פרקטיקות וכלי יישום ייחודיים של התקן לארגונים בישראל.
למי מתאים להטמיע BIM ומהו תהליך העבודה האופייני?
ההטמעה מתאימה לכל אירגון העוסק בייזום והקמה של נכסי בינוי והנדסה: חברות יזמיות פרטיות וציבוריות, חברות קבלניות וגם חברות ייעוץ ותכנון. מבחינת התהליך העבודה להטמעת BIM הוא כמובן משתנה ומותאם לגודל הארגון. הפעילות משולבת בדר"כ בתכנית העבודה הרב שנתית של הארגון וכוללת: היכרות עם הארגון דרך ראיונות ופגישות, גיבוש דרישות מידע ארגוניות OIR ודרישות מידע לנכסים AIR, מיפוי רכש תוכנה ותיאום עם מערכות מידע אחרות, פיתוח תוכנית Onboarding לאנשי הארגון, ליווי פרויקטים ופילוטים וליווי ועדות היגוי וישיבות דירקטוריון.